At smage på dit eget bryg

Jeg har længe drømt om at få min egen mandehule. Den skal holdes i mørke farver, og der skal være storskærm og bar. Det perfekte sted at mødes til fodboldkampe med mere, vi kan have det for os selv, og alle fruerne vil sikkert sætte pris på det bare på en anden måde. Til en mandehule hører sig ikke kun bar, men også øl, og jeg ville brygge mit eget mandehulebryg.

Det var bare at komme i gang

Jeg kastede mig ud i litteraturen, dog på nettet, om det at brygge øl. Der er mange sider og blogs, der handler om lige netop dette, men der var en hjemmeside, der fangede min interesse mere end alle de andre.

Et sted, hvor der ikke kun var alt indenfor udstyr fra A til Z, men hvor der også var udførlige guides til både begyndere som mig og til de mere øvede. Som nybegynder havde de færdige pakker til at brygge bestemte typer af øl, så forholdet mellem humle, malt og gær var perfekt fra starten af. Desuden havde de bryganlæg, der var nemme at bruge og nemme at rengøre.

Alt det mere end bare tiltalte mig, så nu hvor jeg kunne få alt til min ølbrygning, så skulle det være her. Det hele blev leveret hurtigt, og det hele var pakket forsvarligt, så alle ingredienserne var stadig friske.

Mit eget smager rigtig godt

Det skulle vise sig, at der med det rigtige udstyr bor en sand brygmester inde i mig. Det er en spændende proces at se alle ingredienserne gå fra bare at være ingredienser til på ingen tid at blive til frisk og skummende pilsner.

Da det var klart, og jeg havde prøvesmagt for at sikre smag og kvalitet, så blev der inviteret til den store mandehuleåbning. En stor succes, og selvom jeg ikke skal lægge hus til hver gang, så skal jeg vist stå for øllet.